Kambo Ceremonie Nederland

Kambo is een medicijn, afkomstig uit de noordelijke regio van het Amazone gebied. Het is de secretie van de kambo kikker (phyllomedusa bicolor). Het “vuurmedicijn” heeft een krachtige, reinigende werking. Volgens oeroude tradities wordt het gebruikt om panema – de negativiteit, dat wat de mens hindert zichzelf te zijn – te verwijderen.

Kambo ceremonie

Kambo wordt door de indianen uit de Amazone ook gebruikt als medicijn tegen slangenbeten, malaria, gele koorts en andere epidemische ziekten. Ook kan het psychische klachten verhelpen, met name depressies.

Kambo toegediend krijgen is een kort, intens fysiek proces. De mens voelt zich na een kambo ceremonie schoon en lichter. De panema is er na een kambo sessie (deels) uit. Evenals met de inipi is er met de kambo een weg van heling te gaan. Het medicijn vraagt dan ook om herhaling.

Wat gebeurt er tijdens een kambo ceremonie?

Bij een kambo ceremonie worden er eerst kleine gaatjes in de bovenste huidlaag gebrand (vaak in de bovenarm) met de punt van een gloeiend stokje. Via deze gaatjes komen de werkzame stoffen in het slijm van de kikker in de bloedsomloop, waarna het in de lymfe komt. Het effect is vaak direct waarneembaar: het lichaam wordt warm en het hart gaat sneller kloppen. Daarna volgt een enorme misselijkheid, waardoor je moet overgeven of diarree krijgt. Dit zorgt ervoor dat oude gifstoffen je lichaam verlaten.

De kambo doodt schadelijke bacteriën en parasieten. Het zuivert het bloed en reinigt het hele lichaam, met name de lever. Hierdoor kunnen allergieën, maag/darmklachten, hoofdpijn, hoge bloeddruk en intoxicatie door chemotherapie of andere medicijnen uit het lichaam gedreven worden.

Tijdens de kambo ceremonie zorgt het medicijn er niet alleen voor dat het lichaam wordt gereinigd. Het zorgt ook voor (vaak eenvoudige) inzichten. De totale fysieke overgave maakt mentaal veel los, maar de kambo brengt je ook in contact met je innerlijke wijsheid. Het helpt je om naar binnen te gaan en contact te maken met je essentie.

Na de kambo ceremonie

Na het ritueel zul je je moe voelen, maar bijna iedereen voelt zich na een minuut of vijftien al beter. Je voelt je na de kambo ceremonie opgelucht en schoon. In de uren en dagen na de ceremonie zal dit gevoel toenemen. Veel mensen ervaren een helderheid en een vermindering van lichamelijke klachten. Soms verdwijnen ze zelfs volledig.

Heb je interesse in een kambo ceremonie? Neem dan contact op voor meer informatie en een afspraak!

 

Reageren is niet mogelijk